Blogs

14 mei 2019

Talent & passie

Pippi Langkous beschikt over meerdere talenten.

Eén waardevol talent van haar is, dat ze heel goed voor zichzelf kan zorgen, maar ook voor iedereen in haar directe omgeving. Haar vrienden Tommy en Annika kunnen altijd op haar rekenen en ze leren veel van Pippi.

Doordat Pippi de vrijheid heeft om talenten te ontwikkelen en passies te volgen, staat ze blij en vol zelfvertrouwen in het leven.

Het ontdekken en ontwikkelen van een talent geeft een kind heel veel energie, motivatie en plezier. Als het merkt dat zijn talent gewaardeerd wordt, krijgt het kind meer zelfvertrouwen.

Regelmatig zie ik dat kinderen enorm hun best doen om aan alle verwachtingen te voldoen die er van hen gevraagd wordt. Hierdoor hebben ze weinig ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken en te ontdekken wat ze nu eigenlijk zelf leuk vinden.

Het is heel zinvol om kinderen te helpen ontdekken wat hun talenten zijn en waar hun passies liggen. Dat is geen eenvoudige taak, maar wel heel waardevol. Wanneer een kind de mogelijkheid krijgt om zijn passie te volgen, geeft dat heel veel levensvreugde.

Hoe kun jij je kind helpen om zijn talenten en passies te ontdekken?

Tip 1. Kijk goed naar je kind.

Wat doet je kind graag? Waar wordt het blij van? Waar is het goed in? Heb oog voor waar je kind graag mee bezig is. Toon interesse en praat erover.

Tip 2. Luister goed naar je kind.

Vaak vertellen kinderen wat ze leuk vinden of wat ze graag zouden willen. Probeer echt te luisteren en net als bij tip 1: toon interesse en ga met je kind in gesprek. Het kan heel verrassend zijn wat het kind jou allemaal toevertrouwd!

Tip 3. Heb vertrouwen in je kind.

Geef je kind de vrijheid en vertrouwen om eigen keuzes te maken. Het is misschien niet altijd jouw keuze, maar probeer om je eigen visie los te laten.

 

Tip 4. Vervelen mag!

Laat je kind zich af en toe lekker vervelen. Dit kan heel fijn zijn en is helemaal niet erg. Het is zelfs goed voor de ontwikkeling van de creativiteit. Door de verveling ontdekt het weer nieuwe dingen die leuk en interessant zijn.

Met deze tips hoop ik een steentje bij te dragen aan een wereld vol unieke, talentvolle, zelfstandige kinderen die hun dromen waarmaken met PippiPower! 

Diane Lakerveld 

Als je dit artikel leuk vindt en misschien voor anderen interessant, mag je het natuurlijk delen!

In de korte animatiefilm ‘Alike’ laat de auteur zien hoe belangrijk het is om oog te hebben voor de passies van je kind.

Vragen?

06-2475 2346 

Mail

diane@pippipower-kindercoaching.nl

Adres

Bep van Klaverenstraat 8, 

2134CM Hoofddorp

© PippiPower Kindercoaching 

KvK 74052314 

Happily designed by 

Vanja Lakerveld – www.onepointfiftysix.com